BlomkålVi kommer inte att förneka blomkålens näringsvärde. Vi vet att den är fylld med vitaminer och näringsämnen. Och det finns många människor för vilka det passar perfekt för deras smaklökar. Den senaste tidens explosion av att använda blomkål för att ersätta många av våra favoritkolhydratrika livsmedel har dock gått lite överstyr. Är det bara vi eller finns det fler blomkålspizzor i mataffärens frys än vanliga skorpor? Och vi vill inte förolämpa någon här, men vi säger det bara… Blomkålsris är inte ris!
AvokadoVi förstår att det kan dra ner vreden hos hela brunchindustrikomplexet att säga detta, men nu kör vi…. Avokado är överskattat. Ja, det betyder att avokadotoast också är överskattat. Visst, en perfekt mogen avokado med bara lite salt är underbar – och kommer också med vissa näringsmässiga fördelar. Men det är sällan du får dem i det perfekta ögonblicket. Och ännu mer sällan är avokado mosad på en bit rostat bröd värt det galna pris som restauranger tar ut för det. Visst, guacamole är fantastiskt, men kan vi också komma överens om att det mesta av smaken och aromen i guacamole kommer från de andra ingredienserna?
HummerFöreställ dig att hummer en gång i tiden var mat för bönder och fångar. Det är sant att den där superdyra maträtten du ser på menyn på din favoritrestaurang med skaldjur en gång kallades ”fattigmanskyckling”. Det var till och med en gång en revolt bland kontraktsanställda tjänare i protest mot att de var tvungna att äta det så ofta. Och ändå är samma hummer på något sätt nu vördad som en delikatess som är värdig en hälsosam del av de flesta av våra lönecheckar. Dyrt och inte så gott utan massor av smör och/eller andra tillbehör. Du kanske är en underbar metafor för Ross och Rachels öde – men kulinariskt har vi ett ord för dig hummer… överskattad.